Unika trasmattor

Beställ din egen unika matta. Margareta Karlsson väver mattor till förmån för hembygdsföreningen. Hon har redan vävt mattor till Mellangården som kunde ses i förra numret av Järvabygd. Nu tar hon emot beställningar från medlemmar i föreningen och även andra kan beställa sin alldeles egen designade matta. Du bestämmer själv färger och mönster. Mönster kan vara svårt tycker en del men Margareta har kreativitet och hjälper gärna till. Du blir den enda som har just din specialvävda matta.

Christina Olmers och Yvonne Söderlund klipper mattrasor så dammet ryker. Har du gamla lakan som du vill bli av med så Hör av dig! Istället för att kasta dem kan de förvandlas till vackra trasmattor. Mattorna hon väver är 2 meter långa och bredden är 70 cm.

Du som är medlem i vår hembygdsförening betalar 750:- medan priset är 1000:- för icke medlemmar. Den som blir medlem vid beställningstillfället får mattan för 750:- och erlägger medlemsavgiften 175:- (alltså totalt 925:-). Som medlem får man även vår tidning fyra gånger per år. Hela summan för mattan går oavkortad till verksamheten i Norra Järva Hembygdsförening.

Ta chansen! Ring Margareta Karlsson telefonnummer: 08-752 83 08 eller 076 847 95 07

Greppduken "Järvataget"

tillverkas av medlemmarna i Textilgruppen. Det är en gummiduk med virkad kant. Gummiduken lägger du över burklocket för att få bra tag. Det finns många saker svåra att få grepp om: flaskor, lådor med knopp eller saker du ska ta ut  ur köksskåpen När man ska vispa grädde eller något liknande i någon skål är det lätt att den halkar iväg. Då lägger du greppduken under skålen och problemet är löst.

Greppytan på Järvataget är 15 ggr 15 cm och du kan skaffa en för endast 20:- men du får gärna ge en större slant, för allt vi får in går oavkortat till vår egen hembygdsförening.

Kontakta Christina Olmers på 073 687 12 16 för beställning! Ni bestämmer en tid och en plats där ni kan träffas corona-säkert för överlämnandet.

Dela den här sidan