Norra Järva Hembygdsförenings olika verksamheter

Projekt för oss i hembygdsföreningen är en i tiden begränsad verksamhet, med sina mål, metoder och resurser för att nå ett förväntat resultet. En arbetsgrupp driver däremot en kontinuerlig verksamhet och därför kan ett projekt, när det är avslutat övergå i att en arbetsgrupp fortsätter verksamheten.

Hantverksgruppen

Hantverksgruppen sköter om Mellangården ifråga om städning, möblering och renovering av möbler. Till Mellangården produceras mattor, gardiner och dukar. En del av de sakerna finns till försäljning eller beställning enligt önskemål. Textilskötsel ingår naturligtvis. Spisen och kakelugnarna kräver underhåll. Veden både sågas och klyvs. Trädgårdsarbete ingår i form av rabattskötsel och vår syrenberså.

Stenugnssällskapet

I Mellangården finns en vedeldad stenugn. Tyvärr har vi ingen som kan hantera en sådan så det bakas inte där nu. Är du intresserad eller vet du någon som kan hantverket och vill baka? Hör i så fall av dig till oss!

Ta del av den förre bagarens recept:

Mat och dryck

Vi samlar recept på traditionella landskapsrätter och dito drycker, men vi strävar efter speciella recept från Mälardalen och Uppland. Här finns en länk till sidan med Landskapsrätter

Kom gärna med förslag på recept som du tycker vi ska ta med på hemsidan! Här finns ett recept på Kista-brännvinet och dess historia

Dela den här sidan